Over ons

Hallo, wij zijn Koen en Wilma.

In  2016 hebben wij  het huis wat vroeger ’t Valckje heette gekocht. Na een renovatie en wat aanpassingen verblijven we er met met onze kinderen en nu 3 kleinkinderen met veel plezier.

We zijn er regelmatig in weekeinden met vrienden om te  wandelen, te fietsen, te genieten van de natuur.  Om gewoon lekker bij te praten bij onze houtkachel op ons terras. Of bij een een van de horeca gelegenheden op het fantastische strand.

Een eigen plekje op Terschelling was een droom. Vooral nadat we onze Vissermanaak hadden verkocht.   We misten de wadden , de eilanden …  In de zomers kwamen we regelmatig op Terschelling met onze boot. Met onze kinderen hebben wij, al varend,  15 jaar enorm genoten van de Wadden, het droogvallen in het ruige maar ook soms het verstilde prachtige waddengebied. Terschelling was ons favoriete eiland. Er is alles, ruimte , afwisselende natuur, natuurlijk het prachtige strand maar daarnaast ook nog het leven van alle dag.

Er wordt erg veel georganiseerd op het eiland. Elke activiteit met zijn eigen kracht; Oerol, Fjoertoer, de Berenloop en nog veel meer.. Wij hebben  nog lang niet elk plekje bezocht. Op Terschelling is zoveel te ontdekken!

Toen het ’t Valckje te koop kwam hebben we geen moment getwijfeld. Het huis ligt op een mooie rustige plek in de duinen. We hebben volop privacy rondom, kunnen er heerlijk relaxen, de drukte van het werk van ons afzetten en genieten van de rust en de natuur om ons heen. 

Aangezien we nog volop aan het werk zijn kunnen we niet altijd gebruik maken van ons huis. We  bieden ons huis aan voor verhuur aan gasten .  Het is fijn om te horen en te lezen, in ons gastenboek, dat zoveel mensen genieten van deze plek.  Daar worden we blij van! 

Na lang dubben hebben we in 2021 besloten ons huis uit te breiden met een verdieping en te zorgen voor verduurzaming.  De fundering bleek echter niet stevig genoeg voor de verduurzaming en uitbreiding.  De plannen zijn gewijzigd en nu wordt er in 2024 een volledig duurzaam ruim huis gebouwd.

Er is veel tegenslag maar in december 2024 hopen we ons nieuwe `Kaapse duin in te wijden. Daarna zal het ook weer beschikbaar zijn voor gasten.