Nieuws !

16-12-2023

Vertraging – vertraging – vertraging en nu weer START!

We hebben een jaar vertraging gehad!! En een tijd onze website niet bijgewerkt. excuses hiervoor. Wij krijgen al verontrustte mails .. maar er is nieuws na een hele lange periode van geduld hebben en wachten..

In maart 2023 zouden we starten met de nieuwbouw. Als het allemaal volgens plan verlopen was dan waren we nu ingericht en hadden wij met ons gezin het nieuwe huis kunnen inwijden met de kerst.

Echter helaas kwam er letterlijk een kink in de kabel; bij het graven voor de start van de bouw en het voorbereiden voor de fundering is een elektra-kabel aangetroffen onder ons oude huis. Niet een elektra-kabel van ons eigenhuis, maar een hoofdkabel die naar drie buurhuizen gaat. De netwerkbeheerder Liander moet dei kabel verleggen en de werkzaamheden uitvoeren. Liander gaf in maart jl aan dat we daar een jaar op moesten wachten!!

Helaas… verbijsterd en vol ongeloof dachten we nog dat het misschien wel sneller zou kunnen.. Niets was minder waar. Geen huis, geen vakanties op Terschelling en… we moesten ook vele gasten teleurstellen.

Afgelopen week hebben de mondelinge toezegging gekregen van Liander dat ze de kabel voor 1 februari gaan verleggen. Hoera!! Het is nog niet schriftelijk bevestigd maar we hopen die bevestiging komende week te krijgen.

Onze aannemer kan gaan plannen! Heel fijn! We hopen in maart te kunnen starten met de bouw van de fundering en een stukje kelder. Ik weet dat ik vooruit loop op de feiten .. maar we moeten een beetje hopen.. Volgend jaar rond deze tijd kunnen wij van ons nieuwe huis genieten. Daarna gaan we het buiten gebeuren, de terrassen ed aanleggen zodat we vanaf begin maart 2025 ons Kaapse duin weer kunnen delen met onze gasten.

Nog geduld ; maar een ding het wordt een heerlijk huis!

4-3-2023

Bouwen in samenwerking met :


Architecten bureau Studio Saam, Amsterdam

&

Aannemersbedrijf Hofstra, Arum

Bijna 4 jaar geleden smeedden we de eerste plannen voor uitbreiding van ons Kaapse duin.

Een dakje erop.. , meer ruimte voor ons gezin.

We hebben geduld moeten hebben, de vergunning liet lang op zich wachten. Daarna volgde nog technische aanpassingen die tijd hebben gekost.

Maar nu gaat ons nieuwe Kaapse duin gebouwd worden, een huis met een dak, en een kelder.

Wat een verbouwing had moeten worden, werd uiteindelijk nieuwbouw. Duurzaam, ruimte voor ons gezin en een beetje luxe.

Fijn om straks als we met pensioen zijn meer te verblijven met familie en vrienden. Misschien nog werken op Terschelling met ons Kaapse duin als basis..

Maar ook fijn om net als hiervoor ons huis te delen met gasten. Elke keer als we het gastenboek weer terug lezen worden we blij dat we onze plek kunnen delen, en dat er zo veel mensen van genieten.

Het nieuwe Kaapse duin krijgt veel meer ruimte, maar is nog steeds knus!

Ook voor een echtpaar fijn om er te zijn. Net als vroeger dan alles op de begane grond.: Een gezellige houtkachel in de woonkamer met aan alle kanten prachtig uitzicht, een uitgebreide keuken met alles wat je nodig hebt,. De ouderslaapkamer  met eigen badkamer. 

Zijn er meer gasten: boven zijn  drie slaapkamers voor elk 2 gasten. Een luxe badkamer met ligbad en een apart toilet. In de kelder bevindt zich de berging, technische ruimte en een prive kamer. De sauna kan als optie bijgeboekt worden.

Buiten net als bij het vorige huis. Twee heerlijke terrassen van uit de woonkamer te betreden.. 

Nieuwsgierig naar het nieuwe Kaapse duin .. nog even geduld .. het zal rond november opgeleverd worden. Dan hebben we zelf nog tijd nodig om het gezellig te maken ….

Vanal 1 januari 2024 kan het Kaapse duin weer geboekt worden.  Prijzen / voorwaarden zijn vanaf december te vinden op de website van de VVV of op www. opterschelling.nl   Heeft u alvast een vraag mail ons gerust!

wavanhalteren@gmail.com

groet Koen en Wilma

Impressies nieuwe Kaapse duin

.

.