Nieuws!

Wij genieten enorm van ons huis maar zouden het graag iets groter maken. Wij zijn bezig een bouwplan te ontwikkelen samen met architectenburo Studio Saam.

Door alle procedures waar we aan moeten voldoen, en de vertraging die dit met zich meebrengt hebben we besloten dat de verbouwing/ herbouw van het Kaapse duin pas plaats gaat vinden vanaf oktober 2022.

De verhuur staat dus open tot eind september 2022 . Daarna zal het een halfjaar duren voordat ons huis weer beschikbaar is voor verhuur. De verdere planning en voortgang zal ik delen via onze website.

 DOOR WILMA VAN HALTEREN

Uitstel van de nieuwbouw

We hebben u beloofd u te informeren over de nieuwbouw. In april j,l. hebben we de vergunning gekregen van de gemeente Terschelling om t Kaapse duin te slopen en een nieuw duurzaam huis te bouwen.

In eerste instantie was het helemaal niet onze bedoeling om nieuw te bouwen. Maar de fundering bleek niet bestand voor een opbouw. Samen met onze wens het huis te verduurzamen bleek het verstandiger dan nieuw te bouwen

Het nieuwe Kaapse duin wordt met duurzamen materialen gebouwd en voorzien van een grondwarmtepomp en zonnepanelen zodat het nagenoeg energie neutraal zal zijn. Wij wilden graag een volledig houten huis, echter dat stuitte op bezwaren van de welstand. Helaas krijgt het huis een pannendak , waarin de zonnepanelen geïntegreerd gaan worden. Het technisch ontwerp ondervindt wat vertraging waardoor we naar alle waarschijnlijkheid in januari – februari 2023 starten met de sloop en bouw Het bouwproces gaat 6-7 maanden duren .

We gaan u verder met foto”s en verhalen meenemen tijdens het bouwproces. Ook voor ons een spannende tijd! Het nieuwe Kaapse duin krijgt naast een heerlijke living met veel glas rondom en een fijne keuken, een slaapkamer en badkamer op de BG OP de verdieping komen 3 slaapkamers en een badkamer en een apart toilet. Het huis is geschikt voor 8 volwassenen. In de kelder bevindt zich een garage / berging , technische ruimte en een prive kamer. Rond om het huis twee terrassen. De inrichting zal net als nu comfortabel zijn en gezellig..

Nieuwe ruimte om te boeken..

Omdat de nieuwbouw uitgesteld is is ’t Kaapse duin weer beschikbaar voor verhuur tot en met de eerste week van januari 2023. U kunt ons mailen voor de beschikbaarheid of op de website van de VVV kijken. Wilt u ons huis boeken, stuurt u ons dan een mail.